Kit érdekel, hogy miből lesz a cserebogár? Sokkal izgalmasabb, hogy miből születik egy film.

Timur Bekmambetov producer-rendező, aki Tim Burton segítségével készíti új fantasy/akciófilmjét, az Abraham Lincoln, a vámpírvadász-t (Arbraham Lincoln Vampire Hunter, hazai bemutató: augusztus) a WonderConon elmesélte, hogyan született az új film őrült ötlete.


A WonderCon az amerikai sci-fi rajongók nagy találkozója: a március 16. és 18. között tartott rendezvényen a műfaj több mint 40 000 rajongója gyűlt össze egy kaliforniai sportcsarnokban; a Fox stúdió itt vetített le először néhány látványos részletet a filmből, amely újraírja az amerikai történelmet. A forgatókönyv szerint az USA 16. elnöke csak nappal volt elnök, éjjel a vámpírok elleni háborúja foglalta le.

Egy újságíró megpróbált olyat kérdezni Bekmambetovtól, amit előtte még senki; az iránt érdeklődött, szokott-e a rendező a filmjeiből valami forgatási emléket hazacsenni. A kazah származású filmes habozás nélkül bevallotta, hogy az Éjszakai őrség-ből egy egyenruhát, a Wanted-ből Angelina Jolie kését, az Abraham Lincoln, a vámpírvadász-ból az elnök különleges fejszéjét őrzi otthon.

– Igazából ez a fejsze volt meg először az egész filmből – mesélte Bekmambetov. – Tudtam, hogy Lincoln erdei ember volt, úgyhogy gondoltam, megérdemel egy jó fejszét, amit szuperhőshöz méltóan forgathat. De hogy ne legyen unalmas, egy puska került a nyelébe meg egy szurony a tetejére. Amikor ez megvolt, akkor kezdtünk gondolkodni a film többi részén. Azután, hogy haladt előre a történet, szükség szerint még néhány veszélyes eszközt beépítettünk a fejészébe: a végén olyan lett, mint egy svájci bicska. A forgatás befejeztével zsebre is vágtam.

Abraham Lincoln, a vámpírvadász előzetes

IC Press