Furcsa rokonságok vannak a film világában. Ki gondolná például, hogy Abraham Lincoln hű felesége egyben McClane hadnagy lánya? Pedig így van. A Timur Bekmambetov és Tim Burton közös vámpírfantáziájában, az Abraham Lincoln, a vámpírvadász-ban (16) (Abraham Lincoln, Vampire Hunter, hazai bemutató: augusztus 9.) az elnök feleségét játszó fiatal színésznő, Mary Elizabeth Winstead már második alkalommal forgat Bruce Willis oldalán, hiszen már a 4. részben is ő játszotta a belevaló rendőr vagány lányát.

Mary Todd Lincoln szerepében ezúttal a színésznő kimaradt az igazi akciójelenetekből – azok mind a cilinderes, ezüstbaltás elnököt megformáló Benjamin Walker-re maradtak.

A hírt a Hollywood News tette közzé egy statiszta híradása alapján, így egyelőre nem tudni, mekkora szerepet kapott a 28 éves színésznő, de az biztos, hogy a forgatókönyv egyre nagyobb teret enged a McClane családnak. A Die HardDrágább, mint az életed című filmben Bruce Willis a fia (Jai Courtney) segítségét is kénytelen bevetni a moszkvai maffia ellen.

IC Press