Adás/szünet? – Párbeszéd a generációk között, német és francia filmek tükrében

Mit szólunk hozzá? Kinek mi a mondanivalója a 21. század elején, mit mondanak a tizen- és huszonévesek, és mit azok, akik nem születtek bele a közösségi oldalak kommunikációjának világába. Mit üzennek a nemzedékek egymásnak, akiket elválaszt, de össze is köt a kommunikáció sokrétűsége és összetettsége.

A kérdésekre a Goethe Intézet és a Francia Intézet négy német és három francia filmen keresztül próbál választ adni. A májusi sorozatban több koprodukcióban készült alkotást, Cannes-i, Velencei, Berlini fesztiválokon megismert, illetve Oscar- vagy Golden Globe díjra jelölt filmeket is bemutatunk. Az együttműködést még érdekesebbé teszi, hogy a francia filmeket a Goethe Intézetben, a német filmeket a Francia Intézetben vetítjük, a 3 nap Quiberonban című, Romy Schneider életét feldolgozó, zavarba ejtő filmalkotást pedig a hónap zárásaként az Uránia moziban tekinthetjük meg.

3 nap Quiberonba
3 nap Quiberonba

A filmek után a témához kapcsolódó beszélgetésekre várjuk a nézőket, a Club Europa vetítése utánpedig Franziska Hoenisch, a film rendezője nemcsak a nézők kérdéseire válaszol majd a vetítés utániközönségtalálkozón, de mesterkurzust is tart a Filmalap Fast Forward Programjával együttműködve – mindkét alkalmon számítunk az érdeklődők aktív részvételére.
 

Bővebb információt a filmekről a Francia Intézet honlapján talál. Programfüzetünk innen tölthető le. Itt pedig online lapozható.