A DreamWorks Animationnál pukkantak a pezsgők hétfőn: új filmjük, a Végre otthon! (6) (Home!, már a mozikban) hatalmas durranással kezdte mozis pályafutását, akkorával, hogy a szupersikerekhez szokott animációs cég (többek közt az Így neveld a sárkányodat, a Madagaszkár és a Croodék gyártója) három éve nem látott ilyen sikert.

Végre otthon! Filmjelenet

A Földre érkező űrlény és földi barátnője közös kalandjaira Észak-Amerika 3708 mozijában lehetett jegyet váltani, és az animációs vígjátékok kedvelői több mint 54 millió dollárt hagytak a pénztárakban – így természetesen a film a toplista első helyén debütált. A siker oka valószínűleg nemcsak a humor meg a különleges látvány volt, hanem az is, hogy a filmbeli kislánynak Rihanna, az ő elrabolt édesanyjának pedig Jennifer Lopez kölcsönözte a hangját: a két énekesnő a film soundtrackjébe is adott egy-egy dalt.

Magyarországon a legnagyobb mozihálózat ugyan nem játszotta a filmet, de az még így, nehezített pályán is több mint tízezer nézőt csábított a vászon elé. A Végre otthon! az előttünk álló hétvégén is megtalálható számos budapesti moziban és szinte minden vidéki városban: de moziba indulás előtt érdemes ellenőrizni, hogy hol – mert a szokásos plázák helyett sok helyen a belvárosi mozikban látható a film.

Íme a mozis listája, ahol megtekinthető a film: Budapesten a Corvin Filmszínház, Mi Mozink Lurdy, Mi Mozink Óbuda, Pólus Filmszínház, Puskin, Sugár, Tabán és Uránia Nemzeti Filmszínház. Vidéken Ajka, Balassagyarmat, Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen Apolló, Dunaújváros, Eger Agria, Gödöllő, Hévíz, Hódmezővásárhely, Jászberény, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Komárom, Makó, Miskolc Uránia, Nagykanizsa, Nyíregyháza Krúdy, Pápa, Pécs Uránia, Sárospatak, Siófok, Sopron Elit, Szarvas, Szeged Belvárosi, Székesfehérvár, Szentes, Szigetszentmiklós, Szolnok Tisza, Szombathely Savaria, Tatabánya és Zalaegerszeg Art mozi