Nagyon jól fogadta a közönség a Transformers Egy című produkciót a franciaországi Annecyban megrendezett évi animációsfilm-fesztiválon, amely a világ egyik legjelentősebb animációs seregszemléje és vására. A Transformers Egynek most még csak a bétaváltozatát mutatták be, azaz nincs teljesen kész, de így is tapsviharral és álló ovációval köszöntötte a közönség. Mint a DeadLine megjegyzi, az 1000 fős teremben tomboló nézők jelentős része még meg sem született, amikor a legutóbbi animációs Transformers-mozi 1986-ban kijött – persze azóta bőven bepótolhatták a lemaradást.

A Paramount Animation és a játékgyártó óriás szórakoztatóipari cége, a Hasbro Entertainment a nyolcadik egész estés Transformers-mozija egyben az első, amely teljes egészében GI-animációval készült. A lenyűgöző látvány többször is hangos tapsra ragadtatta a közönséget, ahogyan az elhangzó poénok is.

Transformers Egy eredettörténet: azokba a boldog időkbe kalauzol, amikor Optimus Prime és Megatron még nem voltak esküdt ellenségek, hanem testvéri szeretetben éltek. A történet azt mutatja be, hogyan fordultak egymás ellen, és változtatták meg anyabolygólyuk, a Cybertron sorsát örökre, hogy aztán a háborúság kiterjedjen az egész galaxisra.

Az amerikai változat különleges vonzereje, hogy hihetetlen sztárparádé szólaltatja meg a szereplőket, amelynek soraiban között szuperhősök megformálói és kultikus karakterszínészek egyaránt megtalálhatók: Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry, Scarlett Johansson, Steve Buscemi, Laurence Fishburne, Jon Hamm. 

(Transformers One – hazai bemutató: október 10.)