Öt nő egy közös őrült álma géppisztolyokkal, szörnyekkel és férfiakkal: Zack Snyder új filmje, az Álomháború (Sucker Punch, hazai bemutató: március 24.) a rendező szokása szerint olyan képekből áll, amelyekhez hasonlót sem láthattunk még. Ahogy az egyik szereplő, Scott Glenn nyilatkozta: „ez az Alice csodaországban, a Moulin Rouge és a Száll a kakukk fészkére keveréke gépfegyverekkel”.

Ám a film készítése közben azért hagyományos módszereket is alkalmaztak: méghozzá a jó zsaru – rossz zsaru módszert. A lányok (Emily Browning, Jamie Chung, Jena Malone, Vanessa Hudgens és Abbie Cornish) komoly felkészítő-programon vettek részt. A forgatás megkezdése előtt a tengerészet különleges egysége, a S.E.A.L. tagjai képezték ki őket különböző harci technikákra.

– Csak szerda esténként kaptunk kimenőt – mondta egy premieren újságíróknak Emily Browning. – Ilyenkor egész este együtt pörögtünk a lányokkal, és fejenként legalább nyolc csokitortát nyomtunk magunkba. Szóval, a kiképző volt a rossz zsaru, a pincér a jó zsaru. És a módszer tényleg bevált: mire forgatni kezdtünk, nagyon jó kis csapat vált belőlünk.

IC Press