Ritkán tart önvizsgálatot Alec Baldwin, de azt megbánta, hogy a Vadászat a Vörös Októberre című kémthriller főszerepe után nem vállalta el a következő filmet, amelyben ismét Jack Ryan CIA-elemzőt játszotta volna. Az újabb produkció a Férfias játékok volt, amit Harrison Ford vitt sikerre, akárcsak a következő részt (Végveszélyben). Azt, hogy Baldwin sajnálja a történeteket, onnan lehet tudni, hogy a Jack Ryan: Árnyékügynök című új thriller főszereplője, Chris Pine beszélt erről a színésszel. „Egy animációs film szinkronizálásán futottunk össze Aleckel – meséli Pine. – Én épp azokban a napokban emésztgettem, hogy megkaptam az új Jack Ryan-film főszerepét, ezért megkérdeztem Alectől, milyen tanácsot tudna adni. Ő erre a vállamra csapott, és azt mondta: öcsém, ne szállj ki belőle!”

Baldwin ezzel arra utalt, hogy a stúdió köztudottan a Jack Ryan-franchise felélesztésére készül. Ha a Jack Ryan: Árnyékügynök sikeres lesz, Tom Clancy leghíresebb hőse több folytatásban is visszatér majd.

Jack Ryan: Árnyékügynök rendezője Kenneth Branagh, egyben a főgonoszt is ő játssza, a főhős feleségét Keira Knightley, mentorát Kevin Costner alakítja.

(Jack Ryan: Shadow Recruit – hazai bemutató: 2014. január 16.)