Terápiás célból készült a Szekatúra című vígjáték, vallja be a rendező, Anne Fletcher. – Igyekeztem mindent belerakni ebbe a filmbe, amit nagyon szeretnék elmondani az anyámnak, de nem merem belemondani a szemébe, hiszen mégiscsak az anyám – mondja Fletcher.

Szekatúrában egy fiatal feltaláló (Seth Rogen) és hiperaktív édesanyja (Barbra Streisand) átszelik Amerikát, és egymás idegeire mennek, amíg rá nem jönnek, hogy annyi szenvedés után érdemes új alapokra helyezni a kapcsolatukat. Fletcher kezdettől tudta, hogy kiket akar főszereplőnek, de nem volt könnyű dolga a két színész meggyőzésével. – Barbrát több mint egy évig győzködtem telefonon, mire hajlandó volt igent mondani – árulja el a rendező.

Rogennel viszont más volt a baj: még életében nem szerepelt nem korhatáros vígjátékban, és nehezen szokta meg, hogy a Szekatúrában nem olyan infantilis felnőttet alakít, mint mondjuk a Felkoppintva vagy A 40 éves szűz című vígjátékokban. – Ebben a filmben Barbra a legidegesítőbb karakter, nem én, ezért vissza kellett fognom magam, hogy ki tudjon bontakozni. Az viszont segített, hogy a filmbeli anyám is nagyjából olyan fárasztó, mint az igazi, ezért teljesen otthon éreztem magam a forgatáson.

(The Guilt Trip – hazai bemutató: 2013. március)