Aki látta már bármiben Amy Schumer-t, az tudja, hogy nem ijed meg könnyen: talán ő a legbevállalósabb viccmester mostanában, és valószínűleg új vígjátéka, az Ó, anyám! (Snatched, hazai bemutató: május 11.) is ezt fogja bizonyítani, hiszen őt, és az anyját játszó Goldie Hawn-t dél-amerikai túrájuk során elrabolják benne, és ők, mielőtt visszajutnának az amerikai követsége, mindenféle dzsungelbeli bajjal megküzdenek, mellékesen leszámolnak egy drogkartellel. És Schumer közben viccet csinál mindenből, amit nem szégyell – márpedig ő keveset szégyell.

Ó, anyám!

A testét biztos nem.

Úgyhogy nem sokkal azután, hogy az amerikai InStyle címlapjára került, és jó pár üzenetet kapott, amelyben a súlyára vagy pocakjára tesznek gúnyos megjegyzéseket, totális és gátlástalan ellentámadásba lendült. Közzétett magáról jó néhány bikinis képet, amin hajókázik, a parton ugrál, és kicsit sem gondolja, hogy baj lenne, ha valaki nem csont sovány. A képek alá azt írta: „Senki nem [törlés] het a méreteimmel!”

– Azért jó, hogy nem vagyok modell, mert nem kereskednek velem – nyilatkozta. – Elég jól nézek ki hozzá, hogy ez lehessen a munkám, elég jól nézek ki ahhoz, figyeljenek rám a férfiak, és jól érezzem magam. Megnézem a képekeimet, és még fiatalabb vagyok rajtuk, mint emlékeztem. Nem tojok be, dögös vagyok.

És ez mind igaz: a csaj dögös, és nem tojik be könnyen – sem filmen, sem az életben.