Dosztojevszkij a Mátrixban – így jellemzi Wanted című akciófilmjét a rendező, Timur Bekmanbetov. A kazah rendező állítólag szabad kezet kapott azt illetően, milyen stílusban forgatja le a filmet, ezt pedig Angelina Jolie harcolta ki neki a hollywoodi producereknél.

– Egy kicsit lazítani akartam, mert az utóbbi időben csupa komoly dolog történt az életemben: meghalt az édesanyám, és olyan megrázó filmet forgattam, mint a Hatalmas szív – magyarázza a színésznő. – A Wanted eszelős képregény-adaptáció, tele meglepően vicces fordulatokkal. Végig sportkocsikkal száguldozom benne, és lövök ész nélkül, ahogyan egy igazi szupergyilkoshoz illik.

Angelina nem fél attól, hogy az ilyen filmek nem egyeztethetők össze tiszteletbeli nagyköveti státuszával, vagy hogy mit szólnak majd a gyerekei, ha meglátják.

– Ez csak egy szerep, és az ENSZ-ben nem shotgunt lóbálva szoktam beszédet mondani. A srácok pedig még túl kicsik ahhoz, hogy megnézhessenek ebben a filmben, de mire mondjuk 11 évesek lesznek, már büszkék lesznek arra, hogy milyen KÚÚÚL az anyjuk.

UIP