Az idei Golden Globe életműdíjas Sir Anthony Hopkins játssza a főszerepet Roger Donaldson (A Bounty, 13 nap – Az idegháború) új filmjében.

Az idei Golden Globe életműdíjas Sir Anthony Hopkins (Promenád a gyönyörbe, Napok romjai) új filmjében Új-Zélandról az Egyesült Államokba utazik, hogy öreg Indian motorjával gyorsulási versenyen vegyen részt.

Burt Munro igaz történetéből Roger Donaldson (A Bounty, 13 nap – Az idegháború) rendezett mozifilmet. Donaldson ismerte az igazi Munro-t, dokumentumfilmet forgatott életéről és az általa felállított világrekordról 1972-ben, Offerings to the God of Speed címmel. Elküldte ezt a filmet a forgatókönyvvel együtt Anthony Hopkins-nak, aki megnézte a filmet, elolvasta a könyvet, és másnap felhívta, hogy elvállalja a szerepet.

A rendező és a színész az 1984-es A Bounty-ban már dolgoztak együtt, ahol Hopkins olyan partnerekkel játszott, mint Laurence Olivier, Daniel Day-Lewis, Liam Neeson és Mel Gibson.A Dr. Hannibal Lectert megformáló wales-i színészfejedelem egy interjúban elmondta, hogy hasonlóan látta a világot, mint Munro, amikor harminc évvel ezelőtt először New Yorkba érkezett. Legnehezebb szerepének a volt amerikai elnökfigura, Richard Nixon megformálását tartja. Az új szerephez szükséges új-zélandi akcentust nem volt nehéz elsajátítania, állítása szerint hasonlít az ír kiejtéshez.

A történet a hatvanas évekbeli Új-Zélandon indul, ahol Munro szerez egy 1920-as évjáratú Indian motort, és megszállottan nekikezd bütykölni, újraépíteni a kétkerekű járgányt évek hosszú munkájával. Álma, hogy kijusson a Utah állambeli Salt Lake Gyorsulási hétre, Bonneville-be, valóra válik. Minden külső segítség és háttércsapat nélkül vesz részt a versenyen és a nagy cégek által milliókkal támogatott versenyzőket túlszárnyalva nemcsak megnyeri azt, de minden addigi rekordot megdönt. Hopkins Burt Munroként csendes, félénk, kicsit megszállott, introvertált karaktert hoz, aki egy új világba csöppen. Mindenre rá tud csodálkozni. A jövőre hetvenéves színészt a kritikák magasztalják ezért az eszköztelen, szerethető előadásért.

A leggyorsabb Indian a magyar mozikba áprilisban érkezik meg.