Örömmel jelentjük be, hogy áprilisi országos mozipremierjeink újabb filmmel bővültek: április 30-án a Mozinet mutatja be Peter Strickland (Varga Katalin balladája, Berberian Sound Studio) harmadik nagyjátékfilmjét, a The Duke of Burgundyt (18E). A Londoni Filmfesztiválon zajos sikert arató, bizarr erotikával túlfűtött alkotás teljes egészében Magyarországon forgott, hazai stáb közreműködésével.

The Duke of Burgundy-02

A fiatal Evelyn (Chiara D’Anna – Berberian Sound Studio) cselédlányként dolgozik egy kastélyban, de rendszeresen elkésik munkából, mire úrnője, Cynthia (Sidse Babett KnudsenEsküvő után, Majdnem tökéletes szerelem) újra és újra szexuálisan megalázza. Ahogy azonban a szadomazochista szerepjáték egyre inkább erotikától túlfűtötté válik, felmerül a kérdés, valójában ki irányít kettejük perverz afférjában: az úrnő vagy a szolgáló?

A The Duke of Burgundy a hetvenes évek erotikus filmjeit idézi, ám ahogy azt a brit rendezőtől megszokhattuk, ezúttal is valami sokkal mélyebb, sötétebb és művészibb kerekedik ki a műfaj előtti tisztelgésből.