Négy kategóriában kapott Arany Glóbusz jelölést a Steve Jobs című film (magyarországi bemutató: 2016. január 14.): A legjobb színész díjára esélyes dráma kategóriában Michael Fassbender, a legjobb mellékszereplő színésznő lehet Kate Winslet, és a forgatókönyvíró Aaron Sorkint és a zeneszerző Daniel Pembertont is jelölték a díjra.

Steve Jobs-film-4

Steve Jobs

Szintén négy jelölést kapott A nagy dobás című film (hazai premier: 2016. február 4.):

A legjobb film lehet vígjáték és musical kategóriában, egymással versenyez ugyanebben a kategóriában a legjobb színész díjáért  Christian Bale és Steve Carrell, és a forgatókönyv írói, Charles Randolph és Adam McKay is nyerhetnek.

a_nagy_dobas-film

A nagy dobás

Három jelölést kapott A dán lány (itthoni bemutató: 2016. január 28.):

A legjobb drámai színész és színésznő díját nyerheti el a két főszereplő,  és Alicia Vikander, a legjobb eredeti filmzene kategóriában pedig Alexandre Desplat esélyes.

A dán lány

A dán lány

A korábban bemutatott filmek közül a Kész katasztrófa két jelölést kapott (legjobb film vígjáték és musical kategóriában és a legjobb színésznő lehet ugyanebben a kategóriában Amy Schumer), és a legjobb dalok között esélyesA szürke ötven árnyalata és a Halálos iramban 7 egy-egy betétdala.

Kész katasztrofa

Kész katasztrófa

A 73. Golden Globe-jelöltek 2016-os teljes listája (film kategóriákban)

Az Arany Glóbusz-díjakat január 10-én adják majd át Los Angelesben.