Patrick Schwarzenegger legnagyobb álma teljesült, mikor felkérték a hamarosan a mozikba kerülő különleges romantikus film, az Éjjeli napfény (12) főszerepére. A kis Schwarzit világhíres édesapja inspirálta, aki imádott fiával lógni a forgatási szünetek alatt. Nem is volt kérdés, hogy a már 16 évesen modellkedő ifjú titán végül a színészet mellett köt ki. „Apa mindig is arra bíztatott, hogy bármilyen szakmát választok, az a lényeg, hogy azt szívvel-lélekkel csináljam. Ausztriából érkezett Hollywoodba 20 dolcsival a zsebében, és keményen megdolgozott a sikerért. Az ő története hatalmas motiváció a számomra.” Patrick már most nagyon tudatosan építi karrierjét: tiniként saját divatmárkát alapított – ahol minden eladott termék árából 10%-ot jótékonysági célokra fordítanak -, nemrég közgazdász diplomát is szerzett és állítása szerint a politikai karriert sem tartja elképzelhetetlennek a távoli jövőben. Ki tudja, talán apja után ő is kormányzói babérokra tör majd, ami egyáltalán nem meglepő, hisz édesanyja, Maria Shriver révén Kennedy vér is csörgedezik az ereiben. Patrick Schwarzenegger

Patrick rajong apja akciófilmjeiért, de egy interjúban azt is elárulta, az érzelmes sztoriknak sosem tud ellenállni. „Mindenféle filmet szoktunk nézni a barátnőmmel (Abby Championmodell), de a Szerelmünk lapjai az örök kedvenc.” Így nem is volt kérdés, hogy Patrick első főszerepét a romantikus műfajban vállalja el, méghozzá a Disney Channel számos TV-sorozatából ismert Bella Thorne oldalán. A megható szerelmi történetben Bella egy olyan lányt alakít, aki extrém módon érzékeny a napfényre, így csak este tud kimozdulni otthonról. Így találkozik a Patrick által játszott sráccal, akinek oldalán végre valóra válik minden álma. „Charlie, a filmbeli karakterem megtanított arra, hogy jobban figyeljek a barátnőmre, értékeljek minden vele együtt töltött pillanatot. Ha a tökéletes társ van melletted, akkor nincs lehetetlen.”

És, ha még a kemény Terminátor, Arnold Schwarzenegger is könnycseppet ejtett a csodálatos szerelmi történet láttán – amit egy reggeli show műsorban kottyintott el Patrick -, akkor nem is kérdés, hogy minden szerelmesnek, álmodozónak és Schwarzenegger-rajongónak április 19-én ott a helye a mozikban.