Augusztus 27-én kerül országszerte a mozikba a világsikerű animációs sorozat, a Masha és a Medve™ egészestés moziváltozata, a Masha és a Medve: Masha dalai. A mozipremier alkalmából a forgalmazó Vertigo Média a Minimax tévécsatornával együttműködve Masha és a Medve rajzpályázatot hirdet gyerekeknek.

Masha és a Medve: Masha dalai

A Masha és a Medve a gyerekek körében világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő rajzfilmsorozat. Első epizódja 2009-ben jelent meg, azóta 25 nyelvre lefordították és több mint 100 országba jutott el. Az animációs sorozat epizódjai Magyarországon a Minimax tévécsatornán folyamatosan láthatók. A Masha és a Medve a tévé után most végre a mozikba is eljut. A Masha és a Medve: Masha dalai az animációs sorozat legújabb, zenés, egészestés epizódfüzére, amely augusztus 27-től látható országszerte a mozikban! 

Masha és a Medve: Masha dalai
Masha és a Medve: Masha dalai

A vidám történetek hőse Masha, a kedves, okos és csintalan kislány, aki lelkesen fedezi fel a világot. A kalandokban társa és védelmezője az aranyszívű cirkuszi Medve. Masha és barátai ezúttal újabb és újabb szerepekbe bújva, dalolva repítenek messzi tájakra. Medve erdei kunyhójában megelevenedik a napsütötte Olaszország, eljönnek a brémai muzsikusok, Robin Hood és a Vadnyugat farkasai, beszökik a párizsi stílus, a varázslatos India, a szenvedélyes spanyol gitárzene vagy éppen beköszönt a kínai Újév, és a legnagyobb hidegben melengetnek a mexikói ritmusok.

A Masha és a Medve: Masha dalai mozibemutatója alkalmából rajzversenyt hirdetünk a gyerekeknek. A Masha és a Medve témájú pályaműveket július 10. és augusztus 5. között várjuk e-mailben a forgalmazas@vertigomedia.hu címre.

A rajzokat neves háromtagú zsűri bírálja el: Berg Judit, népszerű gyerekkönyvek szerzője (Lengemesék, Rumini-mesék, Hisztimesék, Maszat-mesék); Pálfi Zsolt animációs rendező (Lengemesék, Lengemesék 2 – Tél a nádtengeren); és Temple Réka animációs producer (Lengemesék, Salamon király kalandjai, Medvevilág Szicíliában) a három legfrappánsabb rajzot választja ki, a nyertesek pedig az AMC Networks Central Europe jóvoltából Minimaxos ajándékcsomagot kapnak. Ezen kívül a beérkezett rajzokból kiállítás nyílik augusztus 29-én az Art+ Cinemában (1074, Budapest, Erzsébet krt. 39.).