Filmvetítés, avantgárd koncert és afterbuli a Kassák Múzeum ‘Jelzés a világba: háború, avantgárd, Kassák’ című kiállításához kapcsolódva.

  1. november 7. 20:00 Helyszín: Auróra, 1084 Budapest, Auróra utca 11.

kassák event

November 7-én szombaton az Aurórában lesz a Kassák Múzeum ’Jelzés a világba:háború, avantgárd, Kassák’ című kiállítás záróeseménye. 17:00-tól a Kassák Múzeumban kezdődik a kiállítás finisszázsa, majd 20:00 óráról egy hatalmas, több művészeti ágat is felölelő avantgárd est indul az Aurórában.

A Kassák Múzeumban megrendezett finisszázs során Dobó Gábor, Rudas Klára és Szeredi Merse Pál tart kurátori tárlatvezetést. A Jelzés a világba kiállítás azt mutatja be, hogy Kassák első folyóirata, A Tett hogyan szegült szembe a radikális, társadalomkritikus felfogásán és újszerű szerkesztői elvén keresztül a háború kultúrájával, és az ellenséget megbélyegző beszédmóddal. A kiállítás bemutatja A Tett legfontosabb kontextusait: a tömegsajtót, a háború kultúráját, a lap művészeti és politikai hátországát, valamint Kassák háborúellenes művészeti elképzelését.

A finisszázs után az Aurórában folytatódik a záróesemény, ahol avantgárd filmvetítés, koncert és DJ szett tölti ki az estét. 20:00 órától az orosz avantgárd egyik alapműve, Dziga Vertov: Ember a felvevőgéppel című 1929-es klasszikus dokumentumfilmje pörög a vetítőszobában. Film után egy avantgárd koncert kezdődik: Tóth Kinga hangköltő és zajművész, illetve Reisebüro86 zajzenész-képzőművész közös produkciója, a Tóth Kína Hegyfalu játszik kísérleti zenéket, zajverseket.

22:30-tól Puskár Krisztián/Splatter, Struktúra és Zefyr zenélnek a DJ pultban egészen hajnalig. Puskár Budapest egyik legnépszerűbb csapatának, a Küss Mich dj és szervező-duó tagja, emellett pedig a kísérleti zenéknek otthont teremtő Uh Fest egyik szervezője. Zenéjüket teljesen értelmetlen bármilyen műfaji korlátok közé besorolni, eklektikus mixek, hangorgia, erős basszusok, mély és sodró ritmusok jellemzik fellépéseiket.

További információ:

After: https://www.facebook.com/events/427145410827723/

Finisszázs: https://www.facebook.com/events/828672553898169/

Kiállítás: http://www.kassakmuzeum.hu

Tóth Kína Hegyfalu:https://www.youtube.com/watch?v=gaCIqM78m98

Splatter (Puskár Krisztián) http://urbanplayer.hu/zene/up-podcast-78-puskar-krisztian-splatter/

Zfyr: https://www.mixcloud.com/kellnerbalazs/oral-opal-empire/