Az idei Vörös szőnyeg terítékén a hölgyek mindannyian hosszú, bokáig érő ruhában jelentek meg, ám míg a combok mindenkinél feltűnően takarásban voltak, kicsivel feljebb, a kerek idomok sok színésznőnél nagy hangsúlyt kaptak. Gyönyörű dekoltázsokat láthattunk az est folyamán, a férfiak is mindannyian nagyon csinosak voltak, de közülük csupán Sylvester Stallone kék színű öltönye kiemelendő.

Míg a szerényebbnek tűnő Julien Moore fekete ruhában érkezett, az általában kihívó, örökké a feltűnést kereső Lady Gagag hófehérben ült zongorához a színpadon. Az egyik legfeltűnőbb, élénk vörös ruha Charleze Theron karcsú testét fedte, de az Akadémia elnöke is rangjának megfelelő, kihívó színben lépett a színpadra.

Charlize Theron / Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Merritt

Charlize Theron / Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Merritt

Emily Blunt színpadtársa vörös ruhájával harmonizáló, halvány rózsaszín ruhába bújt, Kate Blanchet is halvány színt választott, ám ő a kék szín mellett döntött. Hasonlóan Brie Larsonhoz, aki viszont gyönyörű, élénk kék színű ruhakölteményében vehette át a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Az alábbi képeken a színes ruhák mellett a díjátadásról is kaphatunk egy kis ízelítőt.

Oscar 2016 pillanatképek a Vörös szőnyegről

Oscar-gála 2016 pillanatképek

Oscar 2016 – Ruhák és dumák a vörös szőnyegen