Hétfőn New Yorkban, szerdán Londonban gyűltek össze a világ legnagyobb hőséről készült eddigi legnagyobb film alkotói. Az acélember (12) (Man of Steel, hazai bemutató: június 20.) gálapremierjén ott volt a szemkápráztató akció/fantasy film teljes stábja. Természetesen mit ér a premier több ezer rajongó nélkül, akik – főleg Londonban – esővel és széllel dacolva is kitartottak, hogy lássák a kék szőnyegen végigsétáló sztárokat: Henry Cavill-t, Russell Crowe-t, Kevin Costner-t, Amy Adams-et, Diane Lane-t, Laurence Fishburne-t, Michael Shannon-t, valamint a rendezőt és a producert: Zack Snyder-t és A sötét lovag-trilógiával a világ legsikeresebb filmesévé vált Christopher Nolan-t. Mindkét ünnep grandiózusra sikerült, bár Russell Crowe szerint a londoniak bolondabbak voltak, és – ahogy Crowe megjegyezte – ez így helyes.

Az_acelember_USA_RC (8)

A sztárról, aki Superman apját, Jor El-t alakítja a filmben, egy riporter azt is kiderítette, hogy 16 éves korában, az akkori rockegyüttesével írt egy számot Marlon Brando akarok lenni címmel: és most valóban azt a szerepet játssza Az acélember-ben, amit harmincöt évvel ezelőtt a színészlegenda alakított.

– Amikor aláírtam a szerződést, nem tudtam, hogy nekem is hordanom kell majd a híres spandex-ruhát – nyilatkozta Crowe. – Az azért nagy pillanat volt, amikor először belebújtam. Másnap pedig vadul edzeni és fogyózni kezdtem.

A színész egy 2008-as szerepe kedvéért 30 kilót szedett fel, és azóta se tudott teljesen megszabadulni a feleslegtől. A testhezálló ruha azonban megtette a hatását: 105 napon át edzett minden nap, szigorúan diétázott, és végül újra Gladiátor-formába került.

A szuperhős nevelőapját alakító Kevin Costner-nek nem voltak ilyen problémái:

– 25 évvel ezelőtt még én lehettem volna Superman – borongott a színész, aki két felnőtt lányát is magával vitte a New York-i nagy eseményre.

Az acélember londoni díszbemutatóján készült videók:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qi4hlqzoJxQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tEUG7j8aTl0[/youtube]

IC Press