Az Autokrácia a tökéletes létezés, ahol nincs többé hajléktalanság, éhezés, munkanélküliség. Minden egyén a maga ura – felszólító mondatok nincsenek is többé. 0712869354 tökéletes egyén az Autokráciában, tökéletes állással, tökéletes étrenddel – ám egy tökéletes napon furcsa idegen tör be lakosztálya tökéletes világába, aki megpróbálja elhitetni vele: az Autokrácia egészen más, mint aminek látszik…

Kerek egy éve, 2011. októberében fogant meg az Autokrácia alapötlete. Még kész sem volt a forgatókönyv, mikor a megvalósításába belefogtunk. Nem panaszkodtunk, nem sírtunk, hogy „nincs pénz”, nem kalapoltunk, „nagymenõk” szõnyegén sem csúsztunk, hanem toborozni kezdtünk olyan embereket, akik nem elsõsorban az anyagi elõnyért, hanem az alkotás öröméért hajlandóak voltak hozzánk csatlakozni. Valljuk, hogy egy jó ötletnek, mondanivalóval bíró történetnek, akár csak egy mobiltelefonnal leforgatva, több létjogosultsága van, mint egy „kasszasikernek”, amit kizárólag a marketingbe öntött milliók tesznek rentábilissá. A YouTube és a Bittorrent korában a Hollywoodi modell kora kezd leáldozni. A jövõ a kis költségvetésû, független produkcióké.

Az Autokrácia nem csupán öncélú mûvészkedés, hanem kísérlet arra, hogy egy lecsupaszított valóságban, nagyobbrészt egy szereplõvel, egy üres helyszínen, egyetlen kellékkel képet adjon a mai globális társadalom legaggasztóbb jelenségeirõl és legveszélyesebb tendenciáiról.

Fõszerepben: Tóth Bálint,  Török-Zselenszky Tamás

[youtube]y93tJ2bO8z8[/youtube]