Jessica Biel nyaralni ment. Meg is érdemli, Az emlékmás (Total Recall, hazai bemutató: augusztus 16.) elkészítése különösen kemény menet lehetett: a rendező, a Die Hard 4.0 forgatását is levezénylő Len Wiseman arról híres, hogy nem szereti a digitális trükköket: nála a legtöbb akciójelenetnek valóban meg kell történnie, és Az emlékmás-ban van ilyen bőven.

Ám az, hogy Biel vőlegényével, Justin Timberlake-kel labdázott a karibi tengerparton, nem jelenti azt, hogy teljesen ellazult volna: számára minden nap munkanap. A sportos színésznő, aki tornászként kezdte, nemcsak alpinista és hosszútávfutó: rendszeresen jógázik, úszik, naponta együtt dolgozik személyi trénerével és a futópadnak is gyakori vendége.

– A trénerem, Jason Walsh atlétákkal is dolgozik, szóval sok nekik szánt meg focisták által végzett gyakorlatot csinálunk – számolt be Az emlékmás szabadságharcosa az InStyle magazin újságírójának tornaterem-titkairól. – A derekamra kötött súlyokat húzok, vastag, nehéz kötelekkel végzek gyakorlatokat. Intenzív kardiovaszkuláris edzéseket tartunk…

A színésznő azt mondja, nem hagy ki napot: még a forgatás feszített tempója sem zökkentheti ki. Ha kell, este kilenckor, tízkor lát neki a napi adagnak.

– Ha csinálni kell, akkor csinálni kell – mondta. – Nem állítom, hogy könnyű. Végig morgolódom, panaszkodom… de minden nap megcsinálom az adagom.

IC Press