Október 3-án kerül megrendezésre az Erőszakmentes Élet Napja. A hagyományteremtő rendezvény, amelyet a szervezők minden évben az erőszakmentesség világnapját követő hétvégére időzítenek majd, idén Martin Luther King emléke előtt tiszteleg, és exkluzív filmnapként várja az érdeklődőket. A Selma című film – amely Martin Luther King egyik legjelentősebb erőszakmentes küzdelmének történetét jeleníti meg – 2015-ben Oscar- és Golden Globe díjat is nyert, de hazánkban nem került a mozikba. A rendezvény egyetlen napján azonban három előadás erejéig látható lesz kizárólag a Lurdy Moziban, magyar felirattal.

selma

A vetítéseket Martin Luther King: Erő a szeretethez című könyvének bemutatója követi majd.

„A film bemutatja az apám és munkatársai által alkalmazott taktika mélységét és nagyságát, azt, hogy a kitartás és a tűrőképesség békés úton is elvezet a sikerhez. […] Most először volt képes valaki igazán megragadni azt, hogy Martin Luther King gyermekei a filmről milyen volt apa valójában.”

A rendezvény hivatalos honlapja: www.eroszakmenteselet.hu

Jegyek előre válthatók a Lurdy Moziban.

selma_esemeny_plakat

A rendezvény küldetése:

Célunk az erőszakmentesség szellemiségét közismertebbé és népszerűbbé tenni Magyarországon, mert úgy hisszük, hogy az erőszakmentesség híd lehet az emberek között, bármilyen néphez, vagy rasszhoz tartoznak, bármilyen vallási, vagy ideológiai nézeteket vallanak is.