Battle of the Year – Az év csatája

A Battle of the Year – vagyis az Év Csatája – igazi sikertörténet. A világ legnagyobb hip-hop bajnokságát 1990-ben rendezték meg először 500 néző előtt. A múlt héten, szombaton rendezett BOTY-n már 12.000 lelkes rajongó szurkolta végig a világ legjobb break- és hip-hop táncosainak csatáját. Az elmúlt három évben Franciaországban, az idén a németországi Braunschweigben került sor a nagy eseményre. A hangulat és a látvány a beszámolók szerint hihetetlen – de senki nem maradt le róla. A hamarosan a mozikba kerülő film, a Battle of the Year – Az év csatája (6) (Battle of the Year, hazai bemutató: november 28.) ugyanis bár egy izgalmas történetet, az amerikai csapat létrejöttének és felkészülésének eseményeit meséli el, igazi is: a mozinéző az igazi bajnokság vad és feszült hangulatát élheti át – természetesen 3D-ben.

Úgy tűnik, a forgatókönyv-írók nemcsak a hip-hophoz, hanem a jövőbelátáshoz is értenek: a filmben az USA válogatottjának a legnagyobb ellenfele a nagy esélyes, a dél-korai b-boy csapat: a valóságban pedig valóban a dél-korai Fusion MC lett a világbajnok – tavaly a második helyet szerezték meg.

És mert jövőre kerül sor a 25. Battle of the Yearre, az életérzés, a tánc és a film rajongói egyre biztosabbak lehetnek benne: el fog készülni a Battle of the Year-film második része is: és annak a negyedszázados évfordulón lesz a bemutatója – a film sztárja, Chris Brown már nyilatkozott, hogy ő készen áll a visszatérésre.

IC Press