Banff Hegyfilm Fesztivál 2015 Corvin mozi – március 26-28.

Inspirálódj! Az év legjobb hegyifilmjei újra a mozivásznon!

40. születésnapját ünnepli idén a Banff Mountain Film Festival, a hegyifilmek legnagyobb nemzetközi versenye. A kanadai fesztivál legnépszerűbb filmjeit a magyar közönség a világkörüli turné budapesti állomásán láthatja a Corvin moziban.

banff-2015

Hegymászó-expedíciók filmes dokumentációi, adrenalindús kalandok földön, vízen és levegőben, egzotikus utazások valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató történetek.

Patagónia lélegzetelállító tájai szolgáltatják a hátteret a Cerro Torre: Egy hógolyó esélye a pokolban című filmhez, melyben a mászó csodagyerek, David Lama nekivág, hogy meghódítsa a Cerro Torre hírhedt dél-keleti oldalát. A hegyet, amiről azt állítják, hogy a világ legkeményebb mászóterepe.

Négy év, négy égtáj, négy hatalmas kaland. A Drawn a híres mászóművész, Jeremy Collins legújabb multimédiás filmprojektje, egy nagy utazás a venezuelai Amazonastól a kínai-mongol határig, Kanada északi csücskétől a Yosemite-völgyig.

Az And Then We Swam két hétköznapi hős története, akik azzal kerültek az újságok címlapjára, hogy elsőként eveztek át az Indiai-óceánon kísérőhajó nélkül. Bár soha nem eveztek korábban, Ausztrália nyugati partjainál vízre eresztették hajójukat és nekivágtak, hogy megmutassák a kétkedőknek, mire képesek. Néhány mérfölddel azelőtt, hogy Mauritiusnál célba értek volna, felborultak és ha élni akartak, úszniuk kellett.

A Sufferfest 2: Desert Alpine Alex Honnold és Cedar Wright csúcsmászós-biciklis vakációjáról szól, melyben a free solojairól híres fenegyerek és az Egyesült Államok egyik legelismertebb profi sziklamászója, az amerikai délnyugat 45 legikonikusabb sivatagi tornyának megmászását tűzi ki célul, ráadásul mindegyiken a legnehezebb utat.

A Banff világkörüli filmturnéján – így a budapesti állomáson is – több filmből álló vetítések szerepelnek a műsoron. A hosszabb dokumentumfilmeket rövidfilmek és a legújabb technikákkal készített videóklipek gyűjteménye egészíti ki.

Chris Burkard rövidfilmjében, az Artic Swell -ben három profi szörfös a sarkkörre merészkedik, hogy megmutassák a mozinézőknek a természeti világ talán legkeményebb terepének nyers szépségét.

A mozivásznon láthatjuk, ahogy Danny MacAskill, a világhírű rider mountain bike-ja nyergében végig teker a festői Skye-sziget hírhedt Cuillin-gerincén a Ridge-ben.

Faith Dickey, a női highline távolsági világrekordját 105 méterrel tartó texasi hölgy a Wild Women-ben megmutatja nekünk, hogy milyen vidám az élet a sziklatornyok csúcsai közé kifeszített kötélen.

A Touch egy némi pimaszsággal fűszerezett, hihetetlenül látványos siklóernyős repülés élményébe enged bepillantást a görög Santorini, a francia Aiguille du Midi és Col du Galibier fölött.

A Sweetgrass legújabb filmje pedig az alaszkai hegygerincektől British Columbia mély hópárnáiig kalauzol el minket, hogy aztán együtt vessük bele magunkat az éjszaka szédítően színes téli ragyogásába. Kreatív vizuális eszközök, úttörő filmes megoldások – ezek miatt tartják az Afterglow-t a valaha készült leglátványosabb sífilmnek.

A kalandsportok széles palettáját felvonultató másfél órás Banff vetítések változatos és

szórakoztató programot kínálnak a legkülönbözőbb ízlésű hegyisport és filmrajongók számára is.

A Banff közösségépítő élmény is és remek alkalmat kínál arra, hogy mindenki ihletet merítsen belőle a következő „nagy kalandhoz”. Írd be a naptáradba: március 26-27-28. Budapest, Corvin mozi.

Bővebb információ és jegyvásárlás:

www.banff.hu