Nemrégiben nyilvánosságra hozták a 28. Európai Filmdíj jelöltjeit. Az Akadémia 3000 főt is meghaladó tagsága szavaz majd a nyertesekről, a díjátadóra pedig december 12-én, Berlinben kerül sor ünnepélyes ceremónia keretében. A jelöltek között számos Mozinet által forgalmazott film szerepel.

Youth_00202_picture-by-Gianni-Fiorito

A legtöbb jelölést az Ifjúság kapta: összesen öt kategóriában – a legjobb európai film, legjobb európai rendező (Paolo Sorrentino), legjobb európai forgatókönyv (Paolo Sorrentino), legjobb európai színésznő (Rachel Weisz) és legjobb európai színész (Michael Caine) – versenyez a hazai mozikban december 24-től megtekinthető alkotás. Az ugyancsak legjobb filmek között sorakozó Kosok (16) december 10-től, a Mustang (12E) pedig a tervek szerint január 21-től látható a magyar mozikban.

Kris Dewitte-Legujabb testamentum

A legjobb vígjáték kategóriába bekerült Legújabb testamentum (12) most csütörtöktől nézhető meg országosan, szinkronizált és feliratos változatban egyaránt, a legjobb forgatókönyv elismerésére pályázó Aferim! (16) pedig már október óta szerepel a mozik műsorán.