Az igazság előbb utóbb napvilágra kerül: az UFÓ-hívők és -tagadók kultikus filmje, az X-akták új része, a Hinni akarok (X-files: I Want to Believe, hazai bemutató: július 24.) bemutatója már egészen közel van: és az előzetes hírek szerint az egykor szerzett rajongók nem feledkeztek meg Mulderről és Scullyról. A legendás Los Angeles-i mozi, a Grauman’s Chinese Theatre-ben 23-án, szerdán kerül sor a gálapremierre. A gyártó stúdió ezúttal nemcsak hírességeket lát vendégül, hanem a rajongókat is.

500 rajongó foglalhat majd helyet azon az exkluzív tribünön, amit kizárólag az ő számukra építenek a mozi bejáratával szemben; a hírességek érkezése után pedig csak nekik szánt – a kihagyhatatlan sajtótájékoztatót is megelőző – beszélgetésen vehetnek részt, amelyen természetesen ott lesz David Duchovny és Gillian Anderson valamint a sorozat megalkotója, Chris Carterés író-producere Frank Spotnitz is.

A világ más tájain élő X-mániások sem maradnak ki teljesen a felhajtásból: egy direkt erre az alkalomra megnyíló internet oldalon real time-ban ők is belebeszélhetnek az alkotó-rajongó diskurzusba.

– Azért várom nagyon ezt a beszélgetést – nyilatkozta Chris Carter –, mert az ilyen helyeken mindig felbukkan egy őrült, aki csak mondja, mondja a megveszekedett ötleteit. Hátha most is akad valaki, aki bedob valami olyan fantasztikus vagy fura sztorit, amiből egyszer megcsinálhatunk egy harmadik X-akták filmet.

UIP