Hét borzongató film után a sikeres horror-franchise, a Fűrész 2010-ben bemutatta legutolsó részét. A lezáró rész, Az utolsó fejezet a sorozat egyetlen filmje, ami 3D-ben is megjelent és nagy sikert aratott a rajongók körében, ám azóta felröppentek a szokásos pletykák és suttogások arról, hogy a Lionsgate stúdió mihez kezd majd a sorozattal. Amíg ezek a találgatások szépen lassan napvilágot láttak, a tulajdonosok és készítők még mindig láttak reményt a sorozat folytatásában.

furesz6-250-03

Fűrész 6.

Fűrész 8 – Legacy

A problémák jöttek-mentek a forgatással kapcsolatban, de már hivatalosan is bejelentették, hogy készületben van a Fűrész 8 (vagy Fűrész VIII, ha ez jobban tetszik). Hurrá! A legújabb résznek már a címét és megmondták a készítők: Saw 8 – Legacy (hagyaték) és az írók nem mások, mint Josh Stolberg és Peter Goldfinger, akiknek neve a Piranha filmek kapcsán lehet ismerős.

James Wan klasszikusa, a legelső Fűrész egy független és alacsony költségvetésű alkotás volt, amit összesen 13 nap alatt forgattak le. Nem volt túl esélyes arra, hogy hat folytatása is lesz, de Leigh Wennel-nek hála sikerült tovább vinni ötletet, aki a sorozat írója volt a következő két film erejéig. Utána pedig Patrick Melton és Marcus Dunstan vette át a stafétát a többi filmre. A rendezők mindig változtak a forgatások alatt kivéve, a második, a harmadik és a negyedik filmnél, amik Darren Lyinn Bousmann kezébe kerültek. Az összes Fűrész filmben Wan és Wennel megmaradtak főproducereknek, így természetesen majd a Legacy-ban is találkozhatunk a neveikkel.

Stoleberg írói munkássága mellett rendez is és jelenleg rengeteg más munkája van, de egy szeme mindig a Legacy történetét figyeli, így semmi okunk az aggodalomra.

A hét film forgatása alatt felmerült egy érdekes ötlet, miszerint csinálnak a Fűrészből egy különálló kisfilmet a sorozattól függetlenül. Valószínűleg egy visszatekintésről szólt volna, amiből pár extra információt tudhatott volna meg a közönség, de főleg a változatosság miatt lett volna erre szükség, hogy kicsit feldobják az alaptörténetet.

Fűrész

Fűrész

Az utolsó fejezet rengeteg elvarratlan szálat hagy maga után, amiből még bármi kisülhet, de egyelőre semmi értelme a találgatásoknak. Az hogy a Legacy folytatás, előzményfilm, vagy esetleg remake lesz e, azt nem tudhatjuk. Egy viszont (mint mindig) most is biztos: tele lesz vérrel. Mi pedig ezt szeretjük!