Az AZ-tól (IT, hazai bemutató: szeptember 7.) mindenki fél. És ez jó. A Stephen King regényéből készült horrort még nagyon kevesen látták, mégis egyre jobb a híre. Néhány hete a film rendezője közzé tette, hogy maga King írt neki egy vetítés után elismerő mailt, most King fia, a saját jogán is híres sci-fi és horror szerzővé vált (de a King nevet nem használó) Joe Hill nyilatkozott apukája regényének moziváltozatáról.

Az

Az

Ő egy közönségtalálkozón egészen egyszerűen azt mondta, hogy a bohócos horror számára minden idők egyik legfélelmetesebbje: egészen pontosan benne van a mozitörténet öt leghátborzongatóbb filmje között.

Andres Muschietti rendezése benne van a legfélelmetesebb ötben – jelentette ki az ifjabb King. – Nagyon emberi. A szereplői szerethetőek. És közben könyörtelenül rémisztő. Csak A cápa, Az ördögűző, John Carpenter A dologja és az Engedj be! vetekedhet vele. Ennyire jó. Ennyire zseniális…

A filmben néhány kissrác szembefordul a szülővárosukat évszázadok óta rettegésben tartó bohócarcú rémmel, Pennywise-zal. És úgy tűnik, nem alakul minden simán.