Már vagy másfél évtizede nem randizott Diane Keaton, de azt mondja, nem azért, mert már 77 éves, hanem mert egy ilyen fura nővel senki nem erőltetné a dolgot. Nem tudni, hogy most viccelt-e az Extra magazinnak adott interjújában, vagy három évvel ezelőtt, amikor az InStyle magazinnak azt nyilatkozta, hogy már 35 éve nem ment el kávézni senkivel úgy, hogy akár kapcsolat is lehetett volna a dologból. 

A színésznő egyébként nem panaszkodhat, mert annak idején sokat szerepelt a randiparketten, járt többek között Al Pacinóval és Hollywood legnagyobb szívtiprójával, Warren Beattyvel is. Woody Allen is megvolt neki, a színésznő az általa rendezett – és neki írt – Annie Hall címszerepéért kapott Oscart, bár a film készítésekor már két éve nem éltek együtt.

Diane Keaton mindig sokat tréfált a korával, ezért is vállalta az egyik főszerepet a Könyvklub című vígjátékban, most pedig a folytatásában, a Könyvklub – A következő fejezetben. Keaton mellett a 84 éves Jane Fonda, a 70 éves Mary Steenburgen és a 76 éves Candice Bergen játszanak a filmben, valamennyien Hollywood legnagyobb színésznői. Keaton már a Könyvklub premierje idején felhívta a figyelmet arra, hogy a film nem a „lökött nagyik másodvirágzása” típusú erőltetett vígjátékok kategóriájába tartozik, hanem a poénok mellett komolyan próbál mesélni arról, hogyan lehet szépen öregedni, okosan szembesülni a karrier és a test fokozatos hanyatlásával, és ennek milyen tanulságai lehetnek a fiatalabb korosztályok számára.

Könyvklub – A következő fejezetben a hősnők kiruccannak Olaszországba egyikük leánybúcsújára, hogy olyan élményekben legyen részük, amelyekről a korábbi évtizedekben valamiért lemaradtak.

(Book Club: The Next Chapter – hazai bemutató: 2023. május 11.)