Idén A KÍGYÓ ÖLELÉSE a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában száll versenybe az Oscar-díjért. A VISSZATÉRŐ 12 jelölése és Leonardo DiCaprio győzelmi szónoklata a Golden Globe-díjkiosztón is azt bizonyítja, hogy az őslakosok helyzete végre fókuszpontba került. 2016-os Oscar jelöltek teljes listája >>

A legjobb idegennyelvű film kategóriában versenyzik a SAUL FIA is, így idén a magyarhangya nem a saját filmjéért fog szorítani – kivételesen.

A 2015 szeptemberében bemutatott A KÍGYÓ ÖLELÉSE hamarosan ismét látható néhány kiválasztott budapesti mozi műsorán, elsőként az Art+Cinema vetíti január 21-től!

A kígyó ölelése (Andres Cˇrdoba)

A kígyó ölelése

A kígyó ölelése

A_kigyo_olelese_poszter

A kígyó ölelése

Ciro Guerra csodálatos látványvilágú alkotása, A KÍGYÓ ÖLELÉSE (El abrazo de la serpiente) főhajtás a kolumbiai Amazónia elveszett kultúrái és civilizációi előtt, mely talán az első olyan film, amely nem a fehér ember szemszögéből mutatja meg az eseményeket. A Cannes-ban a Rendezők kéthete szekció fődíját elnyerő pszichedelikus kalandfilm a kritikusok szerint „lélekkel teli, furcsa és lenyűgöző felfedezőút” (The Playlist), „megrázó filmművészeti tanúságtétel” (Variety), „hipnotikus ragyogású, fekete-fehér odüsszeia” (Screen). A film egyik főszerepét a Borgmanból ismert Jan Bijvoet alakítja.