Mi érdekes az Oscarban? A díjátadás előtt mindenki azzal foglalkozik, hogy megtippelje, ki fogja a legtöbb elismerést hazavinni. (Idén a válasz: a Gravitáció tarolt, alkotói hét Oscart gyűjtöttek.) A nagy este után viszont minden megváltozik, a kritikusoké meg a netes kommentelőké lesz a főszerep, akik buzgón elemzik a díjakat és gálaműsort.

A Google-nál viszont a lényegre hajtanak: lefuttattak egy bonyolult belső vizsgálatot, hogy megtudják, mire kerestek rá e témakörben a legtöbben az Oscar-díj átadásának napján. És a válasz igen meglepőre sikerült.

Jennifer Lawrence-oscar

A második legtöbb keresés Jennifer Lawrence-szel volt kapcsolatos. A színésznő tavaly már kapott egy Oscart, és az Amerikai botrány (16) (American Hustle, már a mozikban) szereplőjeként idén is a jelöltek közé került. A különleges tehetségű és szépségű színésznő mindössze 23 éves, és így összesen már 3 Oscar-jelölést gyűjtött: ez rekord. De a világszerte rekordmennyiségű kérdés másra vonatkozott: hogy kivel jár éppen a szép sztár.

Azoknak, akik a neten nem találták meg, itt a válasz. Jennifer Lawrence újra a régi fiújával randizgat: Nicholas Hoult és ő 2013 elején szakított, de még a nyáron újra összejöttek: azóta zavartalan a kapcsolatuk. Bár a vörös szőnyegen a színésznő egyedül sétált végig, a nézőtéren már egymás mellett ültek: Hoult még egy szelet pizzát is megszerzett azok közül, melyeket a műsorvezető hozatott az éhes hírességeknek. Hamarosan azonban ismét egy filmben szerepelnek, ugyanis májusban jön az X-Men: Az eljövendő múlt napjai (12E) (X-Men: Days of Future Past, bemutató: május 22.).

IC Press