A múlt mindig visszatér, és van, aki szerint, második nekifutásra minden sokkal viccesebb. Néhány napja például Trabantok gyülekeztek a Hősök terén és furikáztak fel-alá az Andrássy úton, mégsem tiltakozott senki. A kétüteműek forradalmát ugyanis Guy Ritchie új, különösen cool nagy nyári kém-vígjátékának köszönhettük. Az U.N.C.L.E. embere (The Man from U.N.C.L.E., haza bemutató: augusztus 20.) a hatvanas évekbe, a hidegháború sűrűjébe vezet. A CIA legjobb embere (Henry Cavill) kénytelen összefogni a KGB (a szovjet kémszervezet) vezérbikájával (Armie Hammer): együtt indulnak bevetésre Kelet-Berlinen át Olaszországba és tovább, hogy megmentsék a világot az atomkatasztrófától.

AzUNCLEembere_TrabiNap

És közben sor kerül egy szemkápráztató trabantos – Wartburgos autós üldözésre, ahol szegény kis szocialista kocsik elképesztő trükköket mutatnak be, és alaposan feldúlják a kelet-berlini utcákat.

A múlt heti budapesti trabantosa akció során ugyan nem tört semmi, de bárki kipróbálhatta, milyen érzés kormányváltós, kétütemű, műanyagból és papírból gyártott Trabit vezetni – az esemény délutánjára minden hely be volt táblázva: az önkéntes próbavezetők boldogan pöfögték körbe Budapest belvárosát.