Anne Hathaway már nem akar Bond-lány lenni. A huszonöt éves, lenyűgöző mosolyú színésznő a Neveletlen hercegnő-vel lett sikeres, Az ördög Pradát visel-ben érte el a világhírt, és a Túl a barátságon-ban bizonyította be, hogy nagy színésznő. De közben végig arra vágyott, hátha egyszer a 007-es párjául választják.

– Lehet, hogy kicsit más típus vagyok, mint a szokásos Bond-cicák – nevetett egy újságíró kérdésen nemrég Hathaway –, de tény, ami tény, sokáig reméltem, hogy valamiképpen bekerülök egy Bond-filmbe. Már túl vagyok rajta. Egy klasszikusra egy biztos gyógyszer van: a paródiája.

A színésznő ugyanis Steve Carrell mellett bolondozhat a ZseniKém – Az ügynök haláli (Get Smart, hazai bemutató: 2008 nyarán) című kémfilm-őrületben, mely egy hatvanas évekbeli amerikai tévésorozat-klasszikus filmváltozata.

– A filmben én vagyok a 99-es ügynök – mesélte Anna Hathaway. – A partnerem szmokingot hord, van pisztolyom, vannak üldözési jelenetek, de néha telefonokkal dobálózunk, hasra esünk, és Steve elképesztő grimaszokat vág. A filmben teljes az őrület. Egy igazi Bondban egy kaszkadőr felmászna helyettem az Eiffel-toronyra és kész. Jobban jártam a paródiával.

IC Press