Megőrül az internet népe egy elhagyatott alaszkai McDonald’s étteremtől, amelyben az eredeti Jurassic Park poszterei és egyéb kilencvenes évekbeli mozis relikviák találhatók. A létesítmény az Aleut-szigetekhez tartozó Adak Islanden üzemelt, itt állomásozott az amerikai hadsereg és a haditengerészet egyik előretolt helyőrsége, amíg ki nem ürítették a támaszpontot.

Adakra a második világháborúban költözött az amerikai hadsereg, mert bombázóinak innen rövid úton elérhető volt Japán, sőt a szárazföldi invázió is innen indulhatott volna, ha a két atombomba gyorsan véget nem vet a háborúnak. A két katonai bázis egészen a kilencvenes évekig húzta Adakon, aztán a katonaság elköltözött, a sziget lakosságával együtt. Az omladozó meki viszont, ahol minden úgy maradt, ahogy volt, megmaradt turistaszenzációnak.

Jurassic World: Világuralom, © Universal Studios

Ugorjunk nagyot az időben. Az új Jurassic World trilógia utolsó darabja, a Jurassic World: Világuralom lezárja ugyan a történetet, mégis megmarad a lehetőség a folytatásra. Ebben a részben ugyanis a dinók már nem egy szigeten randalíroznak, hanem rászabadulnak az egész világra, ami valóságos kincsesbánya az újabb epizódok számára. AJurassic Park tehát könnyen úgy járhat, mint a Csillagok háborúja, ahol az eredeti történet lezárulta után újabb, önálló részek játszódnak a messzi galaxisban. És akkor még ott van a lehetőség, hogy tévésorozatok készüljenek a Jurassic Parkból. Mint az EpicStream mozis portál fogalmaz: a Universal stúdió nyilván nem fogja hagyni, hogy a hihetetlenül sikeres széria ugyanúgy kihaljon, mint a dinók.

(Jurassic World: Dominion – hazai bemutató: 2022. június 9.)