Jessica Chastain-ben van valami, amitől mindenkinek ugyanaz jut róla eszébe: az űrhajózás. Először Christopher Nolan bízott rá fontos szerepet a Csillagok között-ben, most pedig Ridley Scott hívta el új, különleges látványt ígérő sci-fijébe, a Mentőexpedíció-ba (The Martian, hazai bemutató: október 1.).

Mentoexpedicio_jelenetfoto

– Tényleg nagyon érdekel az űrhajózás, és nagyon élvezem, hogy a színészi felkészülés címén elképesztő helyekre jutottam el – vallotta be a két Oscar-díjra jelölt színésznő. – Ridley Scott elintézte nekem, hogy elmehessek a NASA kutatólaboratóriumába, oda, ami a Mentőexpedíció-ban is szerepel, láttam, ahogy a Curiosity javításán dolgoznak; jártam Houstonban is, és nagyon jól szórakoztam. Egyvalami pedig tényleg hasznos volt a film szempontjából is: hogy találkoztam Tracy Caldwell Dysonnal, aki összesen 188 napot töltött az űrben, és volt űrállomás parancsnok. Vele beszélgettem egy jót, sokat kérdezgettem, és egészen összehaverkodtunk.

Jessica Chastain nem szégyellte bevallani: amikor a filmben az Ares-3 elnevezésű Mars expedíció vezetőjét játssza, tulajdonképpen Tracyt utánozza. A mozgása, a hanghordozása, a határozottsága mind egy igazi űrhajóstól származik: a történet a fantázia terméke, a benne szereplő űrhajós viszont nem.