Fiatal sztárok kerültek labirintusba. Hamarosan egy újabb bestseller filmváltozata kerül a mozikba: Az Útvesztőben (16E) (The Maze Runner, bemutató: szeptember 18.) egy csapatnyi fiatal küzd a túlélésért. Az esélyeik rosszak: nem tudják kik ők, hol vannak, hogy kerültek oda, és ami a legrosszabb, azt sem tudják, hogyan tudnának kijutni. De ők nem adják fel a reményt.

Az Útvesztő filmjelenet

Az Útvesztő filmjelenet

A film ifjú sztárjai egytől egyig a ’90-es években születtek, de ez nem jelenti azt, hogy pályakezdők lennének. Thomas Brodie-Sangster például már 12 évesen Liam Neeson fiát alakította az Igazából szerelem című romantikus filmben és a Trónok harca sorozatban is komoly szerepet kapott.A film másik főhőse Dylan O’Brian a Gyakornokokból valamint a Teen Wolf – Farkasbőrben című sorozatból lehet ismerős, a Gallyt alakító Will Poulter pedig a tavalyi év egyik legsikeresebb vígjátékával, a Családi üzelmekkel vált ismerté.

A szabadulni próbáló csapatban egyetlen lány van, Teresa, akit Kaya Scodelario kelt életre. A színésznő elmondta, hogy egyáltalán nem zavarja, hogy egyedüli nőként kell helytállni a fiúk között a legkeményebb akciójelenetekben is: „Egyrészt nagyon jól nevelt fiúk, és sokat segítenek. Másrészt már kiskoromban is főleg fiúkkal barátkoztam, inkább velük bandáztam és fociztam a sárban, mint hogy a lányokkal babázzak”.

IC Press