Átadták a 76. Brit Film- és Televíziós Akadémia díjait, ahol Charlotte Wells filmje, a Volt egyszer egy nyár (Aftersun) nyerte a brit író, rendező vagy producer kiemelkedő debütálása kategória díját.

Charlotte Wells filmje A legjobb brit film, A legjobb szereposztás, A legjobb férfi főszereplő és a Brit író, rendező vagy producer kiemelkedő debütálása kategóriákban kapott jelölést az idei BAFTA-n. A skót rendező első nagyjátékfilmje a 2022-es cannes-i filmfesztiválon elnyerte a francia zsűri díját. A Volt egyszer egy nyár (Aftersun) a BIFA-n hatalmas sikert aratott, ugyanis 16 jelölésből hetet váltott díjra, köztük a legjobb brit független film, a legjobb forgatókönyv, a legjobb rendező, a legjobb operatőr, a legjobb vágás és a legjobb zene kategória díját. A film magyar feliratos előzetese.

Március 12-én rendezik meg a 95. Oscar-díjátadót Los Angelesben, helyi idő szerint 17:00 órától. A legjobb férfi főszereplő díjára esélyes Paul Mescal ír színész a Volt egyszer egy nyár (Aftersun) című filmben nyújtott alakításáért. Rádasul Brendan Fraser is megkapta első Oscar-díj jelölését. Darren Aronofsky filmje, A bálna (The Whale) összesen három kategóriában versenyezhet az aranyszoborért: Legjobb férfi főszereplő, Legjobb női mellékszereplő és a Legjobb smink és frizura. 

Fotó: Charlotte Wells a BAFTA-díjjal, Getty Images / David M. Benett