Elkerülte a kapuzárási pánik Antonio Banderast, pedig már 51 éves. Egyáltalán nem érzi, hogy öregszik, és erre frappáns magyarázata van. – Az ember akkor öregszik, amikor a test már nem hajtja végre, amit a szellem szeretne. Ilyenkor aztán belemondhatjuk a mikrofonba: Houston, van egy kis probléma. Nálam ez a pillanat nem érkezett el, és remélem, még jó sokáig várat magára.

            Bár nagyon fickósnak érzi magát, Banderas készített már számvetést az életével kapcsolatban, és férfiasan szembesült a ténnyel, hogy van néhány vágya, amely beteljesületlen marad. – Szeretnék ejtőernyővel ugrani, de sajnos képtelen lennék kivetni magamat egy repülőből, mert tériszonyom van, úgyhogy hiába izgat a szabadesés mámora. Nagy zongoraművész is szívesen lennék, de ha az embernek botfüle van, ez kivitelezhetetlen. Van még pár hasonló vágyam, de egyik sem valósulhat meg.

            Banderasnak az a vágya viszont teljesült, hogy az ő hangján szólaljon meg a világ legnépszerűbb spanyol macskája. A Csizmás, a kandúr diadalútja tovább tart, már több mint 175 millió dolláros összbevételt ért el a világ mozipénztáraiban.

            (Puss in Boots – hazai bemutató: 2011. december 1.)