Minden idők egyik legnagyobb szexszimbóluma, a bikinis űrutazó hölgy, Barbarella visszatér és kalandjait nem más viszi majd a vászonra, mint Robert Rodriguez! Az „eredeti“ Barbarellát bizonyos Jean-Claude Forest találta ki és rajzolta meg még 1962-ben, majd 1968-ban Jane Fonda bújt a bőrébe, illetve lenge ruhájába és tette világszerte híressé, sőt, filmes ikonná! A remake különlegessége, hogy mind az első verziónak, mind a 2008-ra elkészülő másodiknak a legendás Dino De Laurentiis a producere, aki, úgy tűnik szabad kezet ad a Kémkölykök és a Sin City rendezőjének. Vagy ahogy Rodriguez mondja:

– Dino De Laurentiis odajött hozzám és azt mondta: „A Barbarella egy olyan világ, ahol teljes mértékben szabadon eresztheted a fantáziádat, a kreativitásod és a képzeleted – ahol senki sem szab határt a lehetőségeknek.” Imádom ezt az ikonikus karaktert, és mindent, amit képvisel. És borzasztóan izgat a kihívás, hogy új közönséget csalogathatok Barbarella univerzumába.

A tény, hogy a forgatókönyvet az a Neal Purvis és Robert Wade írja – akik a legutóbbi és a soron következő Bond-filmet is „papírra vitték“ – garanciát jelent arra, hogy az új Barbarella jóval komolyabb lesz, mint a Kémkölykök, de kevésbé lesz véres, mint a Sin City. Már csak az a kérdés, hogy ki lesz az új szexszimbólum, aki ledéren vándorol galaxisról galaxisra az öröm forrását kutatva! Állítólag Drew Barrymore érdeklődött elsőként a szerep után – de ez biztos csak rémhír.

UIP