Így születik meg a Vakfolt!

Egy csapat tehetséges fiatal, akik épphogy csak beléptek húszas éveikbe, úgy döntenek, hogy akciófilmet forgatnak. A projekt szellemi atyja és rendezője Slemmer Ádám, akit gyerekkora óta foglalkoztat a filmkészítés. Az izgalmas forgatókönyv megírását hosszas gondolkodás és kutatómunka előzi meg. A fél évig tartó folyamat során a két forgatókönyvíró, Ádám és jó barátja, Varsányi Szabolcs igyekszik minél hihetőbb karaktereket létrehozni és azokat belehelyezni a történetbe. Persze egy jó moziból nem hiányozhatnak az érzelmek sem; a látványos jelenetek mellett az írók a drámai vonalról sem feledkeznek meg.

Ám ahhoz, hogy egy történet megelevenedjen, színészek kellenek. Ádám a legtöbb szerepre barátait kéri fel, akikről tudja, hogy megállják a helyüket a kamera előtt. A lelkes stáb 2014-ben forgatni kezd. A kezdő filmesek minden részletre odafigyelnek és a maximumot hozzák ki magukból. A munkálatok már javában zajlanak, amikor csatlakozik hozzájuk az AmegO Film,  Osvárt Andrea produkciós cége. Andrea, mint fiatal producer fantáziát lát a Vakfoltban és segíteni szeretné annak megvalósulását. Innentől kezdve a film új fázisba lép: profi segítséget kapnak, egyes jeleneteket újra forgatnak, Kálid Artúrral bővül a színészgárda.  Az utómunka sok időt igényel: dinamikus vágás, vizuális effektek, zene. A két évig tartó kemény munka meghozza gyümölcsét, a Vakfolt elkészül. Egy pörgős, akciókban és fordulatokban bővelkedő film, melyben ugyanúgy megtaláljuk a humort, a cselszövést, és a románcot.

vakfolt_film-3

A Vakfolt bizonyíték arra, hogy kevés pénzből is lehet szórakoztató mozit csinálni, csupán kreatívnak és elszántnak kell lenni. Végtére is, a magyarok egyik ismérve a leleményesség; ez a Vakfolt esetében hatványozottan igaz. Mindenki megtalálja benne azt, amit egy mozi élménytől vár, kortól és nemtől függetlenül.

A film leforgott, már csak arra vár, hogy eljusson a közönséghez.

Ehhez Ádám az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon indított egy kampányt, melyen keresztül bárki hozzájárulhat a Vakfolt mozis bemutatásához és további vetítéseihez. Akár egy dollár felajánlásával közelebb kerül az álom megvalósulásához.

vakfolt_film_indiegogo

Segítsetek a Vakfolt mozis bemutatásában! ITT: Vakfolt indiegogo

 

A Vakfolt hivatalos oldala