A hősök összefognak. Zack Snyder rendező – aki az azóta legendássá vált 300-zal kezdte, legújabb műve, Az acélember (Man of Steel, a mozikban) pedig már több mint 630 millió dolláros bevételnél tart – különleges bejelentést tett a hétvégén a San Diegoban rendezett Comic-Con fesztiválon: a hatalmas siker után természetesen következő folytatásban Superman meghökkentő társat kap: Batmant! A képregény- és filmtörténet két legnagyobb hősének közös kalandjában természetesen visszatér a most sztárrá vált Henry Cavill és vele jönnek mostani partnerei: Amy Adams, Laurence Fishburne valamint Diane Lane. Hogy a denevért ki alakítja majd, azt egyelőre a titokzatos hőshöz méltó homály fedi.

A sötét lovag – Felemelkedés - Batman

A forgatókönyv alapjait a rendező David S. Goyer-rel, A sötét lovag-trilógia és Az acélember szerzőjével hozza össze, és Goyer írja majd a forgatókönyvet is. Christopher Nolan, A sötét lovag-filmek rendezője ezúttal executive producerként működik közre.

A film hatalmas költségvetéssel készül, a gondos előkészítő munka után a forgatás jövőre kezdődhet, a bemutatót pedig 2015 nyarára tervezik.

IC Press