Christopher Nolan hűséges természet. Akit egyszer megkedvel, azt nem ereszti el könnyen. A Batman-sorozat új darabjában The Dark Knight Rises (bemutató: 2012. július) a héten szerepet adott két kiváló színésznek: a Piaf-ért Oscar-díjjal jutalmazott Marion Cotillard-nak, aki Miranda Tate-et, a Wayne Enterprise egyik igazgatóját, Bruce Wayne barátját fogja játszani és Joseph Gordon-Levitt-nek, aki rendőr lesz a filmben.

A színészek a már forgatásra kész Christian Bale-hez, Anne Hathaway-hez és Tom Hardy-hoz csatlakoznak. A csapatban a Macskanőként feltűnő Anne Hathaway a kakukktojás: a többiek mind dolgoztak már a rendezővel. Bale nemcsak a korábbi A sötét lovag-ban (minden idők harmadik legsikeresebb mozifilmjében), hanem első nagy nemzetközi sikerében, A tökéletes trükk-ben is szerepelt; Tom Hardy, Gordon-Levitt és Cotillard pedig a legutóbbi, elsöprően hatásos rendezésében, az Eredet-ben működött közre.

– Készültek próbafelvételek más színészekkel is, de már a forgatókönyv megírásakor rájuk gondoltam – nyilatkozta az immár végleges döntések kapcsán Christopher Nolan. – Ha az ember nagy színészekkel dolgozik együtt, nincs benne semmi meglepő, hogy meg szeretné ismételni az élményt. Szükségem van a tehetségükre…

IC Press