A vámpírok visszatérnek, és a nyomukban érkeznek a vérfarkasok. Elkészült az Underworld-sorozat újabb darabja, az Underworld 4. – Az ébredés (Underworld – Awakening, hazai bemutató: január 26.) és a rajongók nagy megelégedésére a főszerepet ismét Kate Beckinsale alakítja, aki az előző folytatásból kimaradt. A színésznő újra viselni fogja a sorozat védjegyévé vált testhezálló fekete bőrruhát.

– Az igazat megvallva, nem gondoltam, hogy alkalmunk lesz még egy vámpírkaland elkészítésére – nyilatkozta az Oxfordban végzett színésznő –, hiszen eredetileg trilógiát terveztünk.

Selena, a vámpírhercegnő bőrruhája sok éven át a színésznő gardróbszobájában lógott. Sőt, nem csak lógott.

– Már biztos voltam benne, hogy filmezésre sosem fogom többet használni – vallotta be Kate Beckinsale –, úgyhogy az egyik Halloweenkor felvettem. Kicsit átalakítottam, hogy senki ne ismerje fel, mit viselek: egy másik jelmez alapja lett. És a férjemnek is megígértem, hogy a születésnapján ez fogom viselni.

Len Wiseman producer születésnapi meglepetése talán kútba esett, de a műfaj rajongói megkapják a maguk ajándékát: a harcos vámpírnő 3D-ben tér vissza, és újfajta lények ellen fog harcolni – természetesen talpig fekete bőrben.

IC Press