J.J. Abrams, a 2015-ben érkező hetedik epizód rendezője nyilvánosságra hozta a fontosabb szereplők névsorát. A korábbi, klasszikus részek főszereplői mellett néhány jól ismert színész és jó pár feltörekvő hollywoodi „újonc” is feltűnik majd.

Idén év elején érkezett a hír, hogy a „régi nagyok” visszatérnek majd a Star Wars: Episode VII-ben, így a rajongóknak nem kell majd nélkülöznie Mark Hamillt, Harrison Fordot, Carrie Fishert, illetve a Csubakkát alakító Peter Mayhew-t, a C3PO-t megszemélyesítő Anthony Danielst és a minden lében kanál kis droidot, R2D2-t életre keltő Kenny Bakert sem.

sw7_Csillagok háborúja VII

Az új szereplők közül a két legismertebb név az immár 85. életévét taposó svéd származású hollywoodi legenda, az Oscar-jelölt Max von Sydow, akit talán az Ördögűző című horrorból ismernek a legtöbben. A másik nagy név pedig az az Andy Serkis, aki a Gyűrűk ura filmekben Gollumnak kölcsönözte mozgását és hangját.

Abrams emellett George Lucas „hagyományait” követve több feltörekvő újoncot is beválogatott a szereplők közé. Közülük is kiemelkedik a brit független filmesek által legígéretesebb újoncnak jelölt John Boyega, aki az Idegen arcok című sci-fi vígjátékban tűnt fel, de szerepel majd a 24 című sorozat idén visszatérő új évadjában. Rajta kívül meg kell említeni Oscar Isaac-et is, akit a Drive – Gázt!, illetve az Álomháború című akciófilmekben láthattak a magyar mozinézők. A Harry Potter filmek Bill Weasley-jeként ismert Domhnall Gleeson is kipróbálja magát a Lucas-univerzumban. A tévésorozatok rajongói a Girls-ből ismert Adam Drivernek és az ifjú tehetség Daisy Ridley-nek örülhetnek majd.

A bejelentés során J.J. Abrams elmondta, hogy a forgatási munkálatok néhány héten belül megkezdődnek, a zenéről pedig ezúttal is a legendás John Williams gondoskodik. A Csillagok háborúja hetedik epizódjának világpremierjére 2015. december 18-án kerül sor.