Vakszerencse_online_12EBen Affleck-nek nagyon sok arca van. Az Argo-akció-ban (16) felelősségtudó, elszánt ügynököt alakított, aki Iránból próbál kihozni néhány veszélybe került amerikait. A film kapcsán, mint rendező és producer is kiválóan szerepelt: idén átvehette a második Oscar-díját is. Legújabb szerepében azonban egészen más figurát játszik: egy egzotikus, izgalmas thrillerben vállalta el a rosszfiút. A Vakszerencse (12E) (Runner, Runner, hazai bemutató: szeptember 26.) egyik főszerepében egy Costa Rica-i online kaszinó tulajdonost formál meg, aki bármire képes, hogy nehezen felépített birodalmát megóvja. Vele fordul szembe a matek-szakos fiatal zseni, akit Justin Timberlake kelt életre.

Ez az Affleck egészen más, mint Az Argo-akció-ban, de a folytatás még meglepőbb lesz. A színész hitvese egy interjúban arra célozgatott, hogy párja talán politikusként is kipróbálja magát. Jennifer Garner szóba hozta, hogy Affleck a köz szolgálatában esetleg elhagyná Hollywoodot.

Persze az is lehet, hogy Garner a saját politikai csatározásaihoz próbált újabb támaszt keresni: ő és Halle Berry ugyanis anti-paparazzi törvényt kezdeményezett, amely megtiltaná, hogy a pletykaéhes fotósok sztárok gyerekeit fényképezzék.

Affleck bár mindenben támogatja Garnert, még nem kötelezte el magát az ügyben: „A politikának is van esélye, de egyelőre játszani akarok. Az egyszerűbb, mint szavazatokat gyűjteni” – nyilatkozta nemrég.

IC Press