A csetlő-botló kisembert oly sokszor eljátszó Ben Stiller fiatalkorában gyakran került az általa megszemélyesített karakterekhez hasonló bajba. Ilyen volt az a számára ma is emlékezetes eset, amikor 16 évesen először próbálta ki az LSD nem éppen áldásos hatását. Ben a számára nem éppen kellemes élménytől olyannyira megrémült, hogy – egy tinédzsertől kissé szokatlan módon – szintén színész szüleihez fordult. Anyuka és apuka, vagyis Jerry Stiller és Anne Meara – akik rendre szerepelnek fiúk filmjeiben is – azonban egyáltalán nem rendelkezett olyan tapasztalatokkal, amelyek alapján segíthettek volna. Ahogy Stiller visszaemlékszik:

– Nagyon ijesztő volt – egy rossz, nagyon rossz trip lett belőle. Az első és egyben az utolsó alkalom volt, hogy ehhez a szerhez nyúltam, és teljesen beparáztam. Végül felhívtam a szüleimet, akik Los Angeles-ben voltak és The Love Boat című tévésorozat egyik epizódját forgatták éppen. Csakhogy semmilyen tapasztalattal nem rendelkeztek ezen a téren, úgyhogy azt sem tudták, hogyan nyugtassanak meg. A papám azt mondta: ’Ó, tudom, hogy min mehetsz most keresztül, hiszen egyszer elszívtam egy cigarettát, 10 évesen és aztán két napig rosszul voltam tőle.’ – én pedig kétségbeesetten válaszoltam: Nem, apuci, ez nem egészen olyan élmény!”

Mindezek ellenére Stiller olyannyira megbízik papájában, hogy elintézte, hogy új munkájában, a Farrelly testvérek által rendezett, Agyő, nagy Ő! című gegparádéban filmbéli apját is Jerry apuka alakíthassa. (The Heartbreak Kid – hazai bemutató: 2007. november 1.)