BIG Filmfesztivál

A BIG Filmfesztivál országos vonzáskörű esemény, amelyet idén már hetedszerre rendezünk meg Budapest szívében. Filmfesztiválunk a fiatal filmkedvelőknek és lelkes amatőr filmeseknek szól, akik szeretnék munkájukat másoknak is megmutatni, magas színvonalon megmérettetni.

Idéntől új kategóriát indítunk a felsőoktatásban résztvevő és filmes szabadúszó fiataloknak, így aki az elmúlt években kívül esett a korhatáron, most még beszállhat. Nevezni lehet 10 – 18 éves korig Diákfilm kategóriánkba, valamint 18 – 25 éves korig Ifjúsági Film kategóriánkba, téma és műfaji megkötés nélkül, egy vagy több, legfeljebb 10 perc hosszúságú rövidfilmmel. Nevezési határidő: 2013. február 15. péntek, 14.00. Részletes információ a nevezésről honlapunk „Nevezés” menüjében található.

Minden évben a filmes világ különböző területeiről hívunk meg szakembereket zsűrinkbe, annak érdekében, hogy az értékelés minél szélesebb körben, minél több szempont alapján történjen. Zsűrink körében üdvözölhettük az előző években például – a teljesség igénye nélkül – Pálfi György filmrendezőt, Kardos Sándor operatőrt, Durst György producert, Szászi Zsuzsanna dramaturgot, Ulrich Gábor Balázs Béla díjas animációs filmrendezőt, Rigó Mária filmvágót és Antal István filmesztétát. A szakembereken kívül, hagyományból, minden évben meghívjuk zsűrinkbe az előző évi BIG Filmfesztivál győztesét, egyrészt azért, hogy megtapasztalhassa, milyen a zsűri köreiben munkálkodni, másrészt pedig azért, hogy a fiatal amatőr látásmód is képviseltethesse magát. Idén zsűritagunk lesz Rigó Mária filmvágó, Bicskey Lukács színész – rendező, Szíjártó Imre főiskolai tanár EKF Mozgóképkultúra tanszék és Dékány Nikolett, a 6. BIG Filmfesztivál győztese.

Évről évre jó kritikákat kaptunk zsűritagjainktól és vendégeinktől a fesztiválra nevezett munkák színvonalát és a rendezvény színvonalát illetően. A jó hangulat mindig garantált volt. Az első három helyezett értékes nyereményekkel lehet gazdagabb mindkét kategóriában, továbbá szakmai különdíjakat is osztunk. Annak érdekében, hogy nézőink is az események részesévé váljanak, minden évben közönségszavazást tartunk a vetítések után, így a közönségnek legjobban tetsző alkotás közönségdíjat kap az eredményhirdetésen.

Fesztiválunkat egy kisebb művészeti kiállítás kíséri, amely a Bródy Imre Gimnázium művészeti és fotó fakultációs diákjainak munkáiból áll. A közönségszavazás során a kiállításon szereplő munkákra is lehet szavazni, így a legtöbb szavazatot kapott munka alkotója művészeti közönségdíjat kap a fesztivál eredményhirdetésén.

Filmezz! Nevezz! Mozizz! légy Te is részese a BIG élménynek!

www.bigfilmfesztival.hu

www.facebook.com/diakfilmfesztival