Naponta az egész világon több millió ember keres fel bevásárlóközpontokat, hivatalokat, kórházakat, bankokat, múzeumokat és sportlétesítményeket – Amerikában a hálás nép végre úgy döntött, hogy köszönetet mond azoknak a névtelen hősöknek, akik mindezt lehetővé teszik: a biztonsági őröknek.

PlazaAsza2_jelenetfoto (6)

Míg nálunk a költészet napját ünnepeljük, az Egyesült Államokban április 11-ét a Nemzeti Biztonsági Őr Napnak nyilvánították – és az ünneplésbe bevonták az ország legismertebb (és legviccesebb) biztonsági őrét: Paul Blartot, vagyis Kevin James új vígjátéka, A pláza ásza Vegasban (12) (Paul Blart: Mall Cop, hazai bemutató: április 16.) főhősét.

Ezen a napon lesz a vígjáték New York-i bemutatója, melyre Kevin James egy Segwayen érkezik, a vörös szőnyeg két oldalán pedig igazi biztonsági őrök állnak majd sorfalat – szintén Segwayen. Az őrök ezután családostul meg is nézhetik a filmet, melyben egy dagi, mindenre alkalmatlannak tűnő őr szembeszáll egy mindenre elszánt rablóbandával, és megakadályozza Las Vegas történetének legnagyobb műkincsrablását.

– Ez egy Die Hard-film, csak éppen én vagyok a főszereplője – nyilatkozta minden biztonsági ember példaképe, Adam Sandler állandó partnere, Kevin James. – És bebizonyítom benne, hogy kevésbé izmosan is hős lehet az ember: még atlétatrikóra sem kell vetkőzni hozzá.