Ritka a filmes szakmában a visszafogott és mindenféle botrányoktól mentes életmód. Colin Firth élete ilyen és az angol szerző, Sandro Monetti könyvében nem is tudja cáfolni. A könyv írója 20 éve figyeli a sztárt akiből mára már világsztár lett és a rajongók mellett a filmes szakma is kedveli. A kötet majd 270 oldalon “meséli” Firth életét fotókkal és gazdag filmográfiával illusztrálva.

Sandro Monetti tapasztalt és elismert újságíróként szenvedélyesen és nagy beleérzéssel, de a pletykákat kerülve, párkapcsolati és divatszakértőket segítségül hívva írja le annak a pályának a részletes történetét, melynek mérföldkövei voltak az Büszkeség és balítélet, a Bridget Jones naplója, a Mamma Mia!, A király beszéde és a Suszter, Szabó, Baka, Kém. A kötet nem szűkölködik szórakoztató anekdotákban sem, melyek betekintést engednek a forgatások szüneteibe, s amelyeken keresztül megismerhetjük a szerepeire alaposan felkészülő színészt, a magánembert és az apát.

Nagyon jó életrajzi kiadvánnyal van dolgunk, hibája a könyvnek a fotó-összeállítás lehetne de ezt nyugodtan elnézhetjük. A filmográfia meg kiváló, hiszen a tévéfilmeket is megemlíti. Való igaz, hogy manapság – a netkorszakban – már minden megtalálható online, de mégiscsak egy könyvről beszélünk. Izgalmas olvasmány nemcsak filmrajongóknak.

A MoziNéző és az Athenaeum kiadó közös játékán az alábbi kérdés helyes megfejtés beküldői között kisorsolunk egy Colin Firth életrajzi könyvet.

Beküldés határidő: 2012.05.20. Sorsolás: vasárnap, este(2012. május 20.)

A nyerteseket privát üzenetben értesítjük (a megadott email címen)
A játékban való részvételeddel hozzájárulsz, hogy a neved megjelenjen a a mozinezo.hu oldalon.