Különös, nyomasztó világ. Csupa bűn és félelem. Ridley Scott új rendezése, a Cormac McCarthy forgatókönyvéből készült A jogász (The Counselor, hazai bemutató: november) hőse egy jó módú ügyvéd, aki drogcsempészetbe keveredik – és nem találja a kiutat. A film elképesztő sztárszereposztással készült: Michael Fassbender, Brad Pitt, Javier Bardem, Cameron Diaz és Penelopé Cruz is fontos szerepet játszik a történetben – Cruz még éppen az utolsó pillanatban vett részt a munkában. Terhesen valószínűleg nem vállalhatta volna el az érzéki jelenetekkel teli, modern film noir egyik szerepét. Így viszont külön öröm volt számára, hogy a férjével együtt forgathatott.

A jogász

Brad Pitt-nek egyáltalán nem voltak feltételei: ő úgy érezte, tartozik annyival a mesterének, hogy mindenképpen részt vesz a film elkészítésében.

– Ridley-nek köszönhetem a filmes karrierem – nyilatkozta a világsztár. – Ő vitt be az igazi, nagypályások közé. Ha nincs a Thelma & Louise, ki tudja, hol lennék most. Úgyhogy egy pillanatig sem haboztam: ha ő hív, jövök. Jó újra együtt dolgozni vele.

IC Press