Nincs más művészeti ág, ahol alkotó ember és technika ilyen közel és egymásra utaltan működnének, mint a film. A Digital Domain cég szakemberei tudják ezt: ők vették át annak a három Oscar-díjnak az egyikét, amit a Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, már a mozikban) című film lenyűgöző látványvilága kiérdemelt. A történet egy olyan emberről szól, aki öregen születik, visszafelé jár vele az idő és csecsemőformájú aggastyánként hal meg. A különös életet Brad Pitt kelti életre: az őszülő vénembert és a kamaszt is ő játssza, hála a cég elképesztő technikai megoldásainak: a film 52 percében, több mint 325 snitten a főszereplő feje és arca teljesen komputer generálta digitális kép, amelyet egy – a jelenetbe illő korú – élő színész testére illesztettek. A digitális képnek azonban nem egyszerűen a modellje volt Brad Pitt: ő külön, egy számítógépes laborban játszotta el ezeket a jeleneteket: ezt rögzítették és vitték winchesterre a szakemberek.

– Színész nélkül mi tehetetlenek vagyunk – nyilatkozta a friss Oscar-díjas, Eric Barba, a film vezető trükkmestere. – Sokat dolgoztunk, nem volt könnyű munka, de a lényeg még mindig a színész a moziban: nélküle semmit sem érünk. Ennek a díjnak a fele Brad Pitt-et illeti.
Aki viszont a díj másik felének történetére kíváncsi, az keresse fel a http://www.benjaminbuttonfx.com oldalat, ahol a digitális szakemberek számos szemkápráztató titkát megismerheti: azt, ahogy a 45 éves színész vénné és kamasszá változik.